Прем'єрка Данії назвала червону лінію, яку перетнув Путін
Прем'єрка Данії назвала червону лінію, яку перетнув Путін

Прем'єрка Данії назвала червону лінію, яку перетнув Путін

Союзники України мають припинити вагатися, допомагаючи країні дати відсіч та дозволити використати надану зброю для ударів по території РФ. Адже, найважливішою червоною лінією, яку перетнув Путін, було військове вторгнення до України.

Як передає Укрінформ, про це заявила прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен в інтерв'ю Bloomberg Television у Копенгагені.

За її словами, союзники України повинні припинити зволікати, допомагаючи країні дати відсіч, та дозволити використовувати надану зброю для ударів по цілях у РФ.

"Я пропоную: давайте закінчимо дискусію про червоні лінії, — сказала Фредеріксен. - Під час цієї війни було помилкою публічне обговорення червоних ліній, оскільки це просто дало росіянам занадто гарну карту в їхні руки".

Як відомо, ключові західні країни, включаючи США, досі відмовляли Україні у праві використовувати ракети західного виробництва для ураження цілей у глибині території РФ, побоюючись ескалації війни.

"Постійно точаться дискусії про те, "чи можна нам це зробити?" Було б дуже добре припинити затримки, які були. І я думаю, що обмеження на застосування зброї слід скасувати", - заявила прем'єр-міністр Данії.

Фредеріксен відкинула будь-які припущення про те, що дозвіл Україні використовувати зброю, надану західними країнами для завдання дальніх ударів по території РФ, означатиме ескалацію, яка втягне в конфлікт союзників Києва.

"Найважливішу червону лінію вже перейдено. І це сталося, коли росіяни вторглися в Україну. Тому я не прийму цю передумову та ніколи не дозволю нікому з РФ вирішувати, що правильно робити в НАТО, Європі чи Україні", - додала вона.

Глава уряду Данії заявила, що на майбутніх засіданнях ООН пріоритетом буде Україна, і застерегла інших лідерів країн, що Путін має ще ширші наміри.

"Те, що ми зараз бачимо, це те, що РФ зближується з Північною Кореєю та Іраном. І я не думаю, що Москва змогла б вести повномасштабну війну всередині Європи без допомоги Китаю, на жаль. Це не європейський конфлікт, це глобальний конфлікт, і наслідки були надзвичайно серйозними”, - сказала Фредеріксен.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю в Білому домі відбулася зустріч лідерів США Джо Байдена і Британії Кіра Стармера.

Після зустрічі Стармер заявив, що остаточне рішення щодо застосування далекобійних ракет Storm Shadow по цілях на території РФ ще не ухвалено.

Теги по теме
Владимир Путин
Источник материала
loader