У Львові для ветеранів організували заняття із мистецтва тату
У Львові для ветеранів організували заняття із мистецтва тату

У Львові для ветеранів організували заняття із мистецтва тату

У Львівському муніципальному мистецькому центрі організували заняття з мистецтва татуювання з метою психологічної та соціальної реабілітації військових та ветеранів.

Курс татуювання проводить художниця Марія Рамко, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мистецького центру.

У Львові для ветеранів організували заняття із мистецтва тату - Фото 1 У Львові для ветеранів організували заняття з мистецтва тату / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

"Навчальний проєкт "Практика татуювання у реабілітації військових та ветеранів" має на меті допомогти ветеранам опанувати навички тату-мистецтва. На думку Марії (Рамко. - ред.), це сприятиме розвитку нових професійних умінь та інтеграції ветеранів у суспільство. Проєкт також відкритий для людей, які потребують інклюзивних умов для роботи, створюючи можливості в тату-індустрії та привертаючи увагу до потреб і талантів тих, хто повернувся з війни до цивільного життя", - зазначили у центрі.

Заняття розпочалися у вересні, тож учасники проєкту вже встигли отримати початкові теоретичні знання і почали опановувати практичні навички. Коли вони будуть готові продемонструвати набуті вміння, відбудеться завершальна відкрита подія, дату якої Центр повідомить окремо.

"Проєкт був націлений на те, щоб люди, які повернулися з війни, могли знайти себе в іншій професії, яка зараз активно розвивається в Україні та світі, є затребуваною та високо оплачуваною", - цитує Марію Рамко видання "Ветеран".

Як зазначили в Муніципальному мистецькому центрі, тут з липня до жовтня 2024 року триває навчання та реалізація ідей митців у межах програми підтримки ветеранів, реабілітантів та їх сімей — "Тилові справи". Ця програма створена як відповідь на запит мистецької спільноти щодо роботи з друзями та рідними, що повертаються з війни чи проходять реабілітацію. Митці та мисткині можуть долучитися до їх підтримки й опанувати методи та практики для якісної взаємодії з військовослужбовцями, їх сімʼями, внутрішньо переміщеними особами з різних середовищ, чиї права були порушені внаслідок війни.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві започаткували заняття в Театрі Ветеранів, покликані сприяти психологічній реабілітації військових через заняття театральним мистецтвом та арттерапією.

Теги по теме
Львов
Источник материала
loader
loader