США пропонують заборонити все китайське програмне та апаратне забезпечення
США пропонують заборонити все китайське програмне та апаратне забезпечення

США пропонують заборонити все китайське програмне та апаратне забезпечення

Очікується, що в понеділок Міністерство торгівлі США запропонує заборонити китайське програмне та апаратне забезпечення в підключених і автономних транспортних засобах на американських дорогах через проблеми національної безпеки, повідомили Reuters два джерела.

Адміністрація Байдена висловила серйозне занепокоєння щодо збору китайськими компаніями даних про водіїв та інфраструктуру США, а також щодо потенційних іноземних маніпуляцій транспортними засобами, підключеними до Інтернету та навігаційними системами.

Запропонована постанова забороняє імпорт і продаж транспортних засобів з Китаю з програмним або апаратним забезпеченням ключових комунікацій або систем автоматизованого водіння, сказали два джерела, які відмовилися називати себе, оскільки рішення не було оприлюднено.
Цей крок є значним посиленням поточних обмежень Сполучених Штатів на китайські транспортні засоби, програмне забезпечення та компоненти. Минулого тижня адміністрація Байдена зафіксувала різке підвищення мит на китайський імпорт, включаючи 100% мито на електромобілі, а також нове підвищення тарифів на батареї для електромобілів і ключові мінерали.
Міністр торгівлі Джина Раймондо заявила в травні, що ризики китайського програмного або апаратного забезпечення в підключених автомобілях США є значними.
«Теоретично ви можете уявити найкатастрофічніший результат, якби у вас було кілька мільйонів автомобілів на дорозі, а програмне забезпечення було вимкнено», — сказала вона.
У лютому президент Джо Байден наказав провести розслідування щодо того, чи створює китайський імпорт автомобілів загрозу національній безпеці через технологію підключених автомобілів, і чи слід заборонити це програмне та апаратне забезпечення в усіх транспортних засобах на дорогах США.
«Політика Китаю може наводнити наш ринок своїми транспортними засобами, створюючи загрозу нашій національній безпеці», — сказав раніше Байден. «Я не дозволю цьому статися на моїй вахті».
Джерела повідомили, що Міністерство торгівлі планує дати громадськості 30 днів для коментарів перед тим, як завершити роботу над правилами. Майже всі нові транспортні засоби на дорогах США вважаються «підключеними». Такі транспортні засоби мають бортове мережеве обладнання, яке забезпечує доступ до Інтернету, що дозволяє їм обмінюватися даними з пристроями як усередині, так і поза транспортним засобом.
Источник материала
loader
loader