Росія проводить інформаційно-психологічну операцію щодо повені в Польщі
Росія проводить інформаційно-психологічну операцію щодо повені в Польщі

Росія проводить інформаційно-психологічну операцію щодо повені в Польщі

За даними військ оборони кіберпростору Польщі, росіяни прагнуть викликати в жителів країни емоції страху і безпорадності, а також підірвати довіру до структур безпеки.

Росія запустила інформаційно-психологічну операцію в Польщі у звʼязку з повінню на південному заході країни. Про це в соцмережі X повідомили війська оборони кіберпростору Польщі.

«Через повені на південному заході Польщі ми маємо справу з інформаційно-психологічною операцією, за яку відповідає Російська Федерація. Апарат впливу використовує техніку вибіркового відбору інформації в кіберпросторі та прагне викликати у реципієнтів емоції страху та безпорадності. Одним із елементів операції є спроба підірвати довіру до структур безпеки країни», — йдеться в повідомленні.

Польські кібервійська закликали жителів Польщі перевіряти джерела інформації та остерігатися контенту, який має на меті викликати бурхливу емоційну реакцію на основі зображень страждання та руйнування.

Нещодавно низка проросійських джерел поширила фейкову «новину», що евакуйованим унаслідок повені в Польщі немає куди поселитися, адже «всі місця зайняті українцями». Пропагандисти навели «як приклад» публікацію нібито постраждалої польки на ім’я Дагмара Малиновська, яка разом зі своєю дитиною хотіла евакуюватися в готель, однак їм буцімто відмовили. Утім, як з'ясували журналісти StopFake, російські пропагандисти підробили публікацію. 

Раніше цього місяця Генеральний штаб Польщі в соціальних мережах почав кампанію, покликану показати громадянам, як не піддаватися на маніпуляції Росії. Щопонеділка в соцмережі X Генштабу Польщі з'являються пости, присвячені питанню російської дезінформації.

Фото: PAP

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Польща
Источник материала
loader