Ізраїль заявив про удари по 300 цілях у Лівані
Ізраїль заявив про удари по 300 цілях у Лівані

Ізраїль заявив про удари по 300 цілях у Лівані

Ізраїльські військові заявили у понеділок, що вони атакували 300 цілей у Лівані під час одного із найінтенсивніших авіаударів в рамках протистояння угрупованню «Хезболла».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

За інформацією журналістів АР у південному Лівані, потужні авіаудари Ізраїлю завдані по багатьох районах країни вранці у понеділок, у тому числі далеко від ізраїльсько-ліванського кордону.

Національне державне інформагентство Лівану повідомило, що удари були завдані по лісистій місцевості у центральній провінції Біблос, приблизно за 130 кілометрів на північ від кордону між двома країнами. Про постраждалих не повідомляється.

Також, за даними ліванського інформагентства, Ізраїль атакував цілі у північно-східних районах Баальбек і Гермель, де загинув пастух, а двоє членів його родини зазнали поранень. Зазначається, що у результаті цих бомбардувань поранення отримали 30 осіб.

Як пише Barron`s, у Міністерстві охорони здоров’я Лівану заявили, що внаслідок ізраїльських ударів на півдні країни у понеділок загинули 100 людей, а ще понад 400 - зазнали поранень, зауваживши, що серед жертв є діти, жінки і парамедики. Там зазначили, що це була найсмертоносніша атака за майже рік транскордонних зіткнень.

Як повідомлялося, 23 вересня Армія оборони Ізраїлюрозпочала "широкомасштабні" удари по об'єктах "Хезболли" у Лівані.

Фото ілюстративне: stmegi.com

Теги по теме
Израиль
Источник материала
loader
loader