Іран готовий поновити ядерні переговори, «якщо інші сторони будуть готові»
Іран готовий поновити ядерні переговори, «якщо інші сторони будуть готові»

Іран готовий поновити ядерні переговори, «якщо інші сторони будуть готові»

Іран готовий розпочати ядерні перемовини на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, якщо «інші сторони будуть готові».

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр закордонних справ країни Аббас Арагчі, повідомляє агенція Reuters.

«Іран готовий розпочати ядерні переговори на полях Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку, якщо інші сторони будуть готові», - заявив сьогодні Арагчі у відео, опублікованому на його каналі у Телеграмі.

СШАпід керівництвом тодішнього президента Дональда Трампа в 2018 році вийшли з ядерної угоди, підписаної у 2015 році Іраном та шістьма світовими державами, згідно з якою Тегеран стримував свою спірну ядерну програму в обмін на скасування міжнародних санкцій.

Зазначається, що непрямі переговори між США та Тегераном щодо відновлення угоди зайшли в глухий кут. Іран все ще є учасником угоди, але він зменшив свої зобов’язання через санкції США.

«Я залишуся в Нью-Йорку на декілька днів довше, ніж президент Ірану, і проведу більше зустрічей з деякими міністрами закордонних справ. Ми зосередимо наші зусилля на початку нового раунду переговорів щодо ядерного пакту», ‒ сказав Арагчі.

Він додав, що через Швейцарію відбувся обмін повідомленнями та видано «загальну декларацію про готовність», але попередив, що «існуючі міжнародні умови роблять відновлення переговорів складнішими та важчими, ніж було раніше».

Арагчі заявив, що не буде зустрічатися з держсекретарем США Ентоні Блінкеном: «Я не вважаю, що буде доцільно вести такий діалог. Такі зустрічі були раніше, але наразі для цього немає відповідної основи. Ми ще далекі від ведення прямих переговорів», - зазначив іранський урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, влада Ірану спростувала повідомлення про те, що країна веде переговори зі США щодо тимчасової ядерної угоди, з метою домогтися послаблення санкцій.

Фото: Foad Ashtari 

Теги по теме
МИД Украины ООН Иран
Источник материала
loader