Україна веде переговори про отримання винищувачів Gripen та Eurofighter - глава МОУ
Україна веде переговори про отримання винищувачів Gripen та Eurofighter - глава МОУ

Україна веде переговори про отримання винищувачів Gripen та Eurofighter - глава МОУ

Україна невдовзі матиме результати у питанні передачі їй різноманітних літаків-винищувачів.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив міністр оборони Рустем Умєров, відповідаючи на питання, чи є оптимізм щодо кількості наявних бортів F-16, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз ми маємо від партнерів те, що вони дають коммітмент (домовленість або обіцянка зробити щось у майбутньому - ред.) по F-16, коммітмент дають по «Miragе-ам», коммітменти або консультації йдуть по «Gripen-ам», консультації йдуть по «Eurofighter-ам». Тобто, це дуже гарний список платформ. І ми обговорюємо, коли вони вже почнуть. Скоро у нас вже будуть результати, які ми будемо анонсувати. Сподіваюся, згодом ми повідомимо», - сказав Умєров.

За його словами, у цьому плані українська влада працюватиме для нарощування спроможностей у питанні ППО.

«Ми надали їм (партнерам — ред.) всі наші потреби, ми пояснили дуже високу чутливість цього питання. Зараз працюємо, щоб те, що вони дообладнують, домодернізують, щоб почалося постачання сюди», - поінформував Умєров.

Міністр відзначив, що РФ використовує до 300 літаків, до 300 гелікоптерів.

«Тому ми пояснюємо своїм партнерам, скільки бригад або крил нам потрібно. У цьому плані ми їм також пояснюємо, обґрунтовуємо, які платформи нам потрібні. У цьому контексті ми працювали у минулому році над тим, щоб сфокусуватися на тренуваннях пілотів, на тому, щоб отримати платформи, розбудувати всю потрібну інфраструктуру», - зазначив глава МОУ.

За його словами, цьогоріч сфокусуються на тому, як збільшити кількість винищувачів настільки, щоб мати перевагу над ворогом у повітрі.

«Ці процеси вже налагоджені, але потребують масштабування. І з цим ми зараз працюємо. У нас є вже рішення, над якими ми разом із партнерами працюємо», - заявив міністр.

Як повідомлялося, у червні президент Франції Еммануель Макрон оголосив про передачу винищувачів Mirage Україні і навчання пілотів у Франції. Точну кількість літаків він назвати відмовився.

Фото: ФБ\Умєров

Теги по теме
Самолет
Источник материала
loader