У російських в'язницях перебуває близько 280 кримських політв’язнів, - Леніє Умєрова
У російських в'язницях перебуває близько 280 кримських політв’язнів, - Леніє Умєрова

У російських в'язницях перебуває близько 280 кримських політв’язнів, - Леніє Умєрова

Серед цих політв'язнів - 212 кримських татар.

У російських в’язницях залишаються близько 280 кримських політв’язнів, з них 212 – кримські татари. Про це в інтерв'ю «Ми-Україна» повідомила  нещодавно звільнена з полону кримська татарка Леніє Умерова. 

«Ця цифра не остаточна, адже про багатьох вʼязнів не знають. Деякі не медійні, деякі, як я, просто переходили кордон і їх затримали. Серед тих про, яких ми знаємо - це 280», - сказала Умерова. 

За її словами, серед цих політв'язнів - 212 кримських татар 

Як раніше повідомляв «Детектор медіа»Леніє Умерова, яка проживала в Києві, у грудні 2022 року намагалася повернутися до окупованого Криму до хворого батька. Після перетину державного кордону між Грузією та РФ її затримали нібито за порушення правил перебування в режимній зоні. Суд Москви заарештував дівчину за звинуваченням у шпигунстві. За цією статтею в Росії можуть позбавити волі на 20 років. У серпні російський суд продовжив їй термін тримання під вартою до 4 листопада.  

13 вересня 2024 року до України з російського полону повернули 49 українців та українок, зокрема й  Леніє Умерову. 

Фото: Леніє Умерова/Фейсбук Володимира Зеленського 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader