Ціни на дорогоцінні метали б'ють рекорди: скільки треба заплатити за золото, срібло та мідь
Ціни на дорогоцінні метали б'ють рекорди: скільки треба заплатити за золото, срібло та мідь

Ціни на дорогоцінні метали б'ють рекорди: скільки треба заплатити за золото, срібло та мідь

Як змінилася ціна золота, срібла та міді за останній тиждень

Золото завершило тиждень (20 вересня) з ціною на рівні 2600 доларів за унцію, встановивши новий історичний максимум на ринку. Цьому сприяло рішення про перше зниження процентних ставок у США за 4 роки та зростання геополітичної напруженості у світі. Зокрема, йдеться про ситуацію на Близькому Сході, інформує Trading Economics. Нагадаємо, що ціни на золото в Україні також завершили тиждень зі зростанням. Про це свідчать дані НБУ.

Під час торгів 20 вересня 2024 року вартість срібла перетнула важливу психологічну позначку в 31 долар за унцію, згідно з даними Markets Insider. Срібло торгувалося на рівні 31,18 долара за унцію, що стало найвищою ціною дорогоцінного металу за останні два місяці. Подорожчанню срібла допомогло значне зниження ставки Федеральною резервною системою США. Американський регулятор ухвалив відповідне рішення 18 вересня.

Мідь також завершила тиждень на світовому ринку з ціною на рівні 4,3 долара за фунт (0,45 кілограма). Вартість контрактів на метал зросла до пікового рівня за два місяці. Метал також відреагував на рішення американського центробанку щодо зниження процентних ставок на 50 пунктів. Для міді також важливе значення відіграє Китай, який є найбільшим споживачем металу у світі. Водночас тонна міді на кінець тижня коштувала 9393,80 долара, зрісши за цей період на 3,39%, інформує LME.

До теми! Рішення Федеральної резервної системи США покращило перспективи першої економіки світу. Зокрема, зросли очікування щодо "м'якої посадки" американської економіки після повернення інфляції до цільового рівня.

Як змінилася вартість металів за 5 днів, згідно з даними MarketWatch

  • Срібно зросло в ціні на 1,91%;

  • Золото подорожчало на 1,57%;

  • Мідь додала в ціні 2,67%.
Теги по теме
Деньги Банк
Источник материала
loader
loader