Посольство США закликає своїх громадян негайно залишити Ліван
Посольство США закликає своїх громадян негайно залишити Ліван

Посольство США закликає своїх громадян негайно залишити Ліван

Посольство Сполучених Штатів у Лівані звернулося до американських громадян із терміновим попередженням, рекомендувавши негайно покинути країну. Це сталося на тлі зростання напруженості в регіоні, спричиненої загостренням конфлікту між угрупованням Хезболла та Ізраїлем, а також через нещодавні вибухи в столиці Лівану, Бейруті.

У своєму зверненні дипломатичне відомство радить громадянам скористатися комерційними авіарейсами, поки ті ще залишаються доступними. Посольство попереджає, що у випадку подальшого погіршення безпекової ситуації, можливість евакуації може бути втрачена.

Причини попередження

Зростаюча напруженість між Хезболлою та Ізраїлем викликає серйозні занепокоєння щодо безпеки американців у Лівані. Останні вибухи, які сталися у Бейруті, ще більше загострили ситуацію в країні. США вважають, що подальша ескалація конфлікту може призвести до небезпечної нестабільності в регіоні.

Посольство США наполегливо рекомендує своїм громадянам не залишатися в країні та не ризикувати, поки існує можливість безпечного виїзду. Водночас американцям, які вирішили залишитися в Лівані, радять бути максимально обережними, уникати людних місць, демонстрацій та завжди бути готовими до негайного укриття у випадку загрози.

Рекомендації для громадян США

Посольство закликає американців дотримуватися наступних порад:

  • Скористатися комерційними авіарейсами для виїзду з Лівану.
  • Уникати публічних місць та демонстрацій, які можуть стати мішенню для насильства.
  • Завжди мати план евакуації та бути готовими до можливих раптових змін ситуації.
  • Залишатися в безпечних місцях та стежити за новинами.

Через загрозливу безпекову ситуацію в країні, посольство США має обмежені можливості для надання допомоги своїм громадянам. У випадку погіршення ситуації евакуація може бути значно ускладненою або навіть неможливою, тому громадянам США настійно радять не зволікати та залишити Ліван якомога швидше.

Теги по теме
США Израиль
Источник материала
loader
loader