Як правильно прати джинси, щоб вони служили вам роками
Як правильно прати джинси, щоб вони служили вам роками

Як правильно прати джинси, щоб вони служили вам роками

Отже, чи потрібно прати джинси після кожного використання? Чи, може, прати їх раз на рік або взагалі не прати? А якщо прати, то за якої температури у пральній машині? Відповіді має портал GQ.

Як правильно прати джинси в машинці

Є кілька основних правил: не прасувати джинси, не прати разом із білим одягом і не прати за надто високих температур. Окрім цих рекомендацій, кожен сам вирішує, що робити з джинсами, щоб вони не сіли, не пошкодилися і не порвалися.

Питання прання і частоти прання – одне з найважливіших, адже від того, як ви це робите, залежить строк служби ваших штанів. Деякі речі потрібно прати щоразу після носіння, але щодо джинсів є протилежні думки.

Як часто слід прати джинси

Регулярне прання джинсів довше зберігає добрий стан ваших штанів. І зменшує кількість одягу, який вам доводиться прати щодня, що завжди є бонусом. Але.

чоловік і пральна машинаПрання одягу важливе, але коли мовиться про джинси, виникають палкі суперечки / Фото freepik

За словами експертів з Clothes Doctor, джинси потрібно прати раз на місяць (це також стосується льону, шовку і синтетики). Бо часте прання може зносити джинси, розпушувати мікроволокна, а ще й надмірно споживає воду та енергію.

Якщо ви перете джинси, зверніть увагу на температуру води й переконайтеся, що ви використовуєте холодну або теплу – не вище за 30 градусів. Гаряча вода може спричинити усадку джинсів і завдати їм непоправної шкоди.

Чи потрібно прати нові джинси

За природою джинсова тканина товстіша за інші типи матеріалів. Тож коли ви купуєте нові джинси, у вас є більше можливостей використовувати їх довше, не вдаючись до пральної машини.

The Laundress радить носити джинси 10 разів, перш ніж пхати у пралку. Але можна використовувати освіжувач для тканин, щоб освіжити штани між використаннями.

Ще одна порада для збереження свіжості: покладіть джинси у поліетиленовий пакет у морозильну камеру, що знищить бактерії, які спричиняють підозрілі запахи.

Источник материала
loader
loader