Фонд гарантування виставив на повторний продаж лот активів Укрбудінвестбанку
Фонд гарантування виставив на повторний продаж лот активів Укрбудінвестбанку

Фонд гарантування виставив на повторний продаж лот активів Укрбудінвестбанку

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж лот активів АТ «Укрбудінвестбанк» з готельним комплексом на Закарпатті у заставі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

"3 жовтня 2024 року в системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу активів АТ «Укрбудінвестбанк», що ліквідується Фондом гарантування вкладів. На повторні торги у складі лоту виставлено права вимоги за кредитними договорами та дебіторська заборгованість", - йдеться у повідомленні.

У забезпечення виконання зобов’язань перед банком оформлено готельний комплекс на Закарпатті (с. Поляна) загальною площею 341,9 кв. м, що складається з кількох котеджів.

У ФГВФО зауважили, що на продаж виставлено не заставне майно, а право стягнути з боржника заборгованість або заставне майно у судовому чи позасудовому порядку.

Початкова ціна – 48,7 млн грн, що відповідає загальній заборгованості за активами.

Торги будуть проходити за голландською моделлю аукціону. Участь в аукціоні можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором. На кількох попередніх торгах, зокрема за англійською моделлю аукціону, активи не знайшли свого покупця.

"Кошти, отримані від продажу активів, будуть спрямовані на задоволення вимог кредиторів АТ «Укрбудінвестбанк», - додали у Фонді.

Як повідомлялося, 16-20 вересня 2024 року Фонд гарантування вкладів фізичних виставляє на продаж активи 10 банків, що ліквідуються, на суму 731,2 млн грн.

Источник материала
loader
loader