Фінляндія припускає, що Росія візьме її громадян у заручники
Фінляндія припускає, що Росія візьме її громадян у заручники

Фінляндія припускає, що Росія візьме її громадян у заручники

Джерело

Фінляндія може стати новою мішенню для Росії в контексті шантажу заручниками, попереджає її поліція безпеки (SUPO, аналог нашої СБУ).

Представник SUPO Петтері Лалу попросив фінських громадян, які знаходяться на території РФ, врахувати: вони можуть опинитись там у якості заручників.

Такі висновки в спецслужбах роблять через нещодавній обмін в’язнями між Росією та Заходом. У серпні росіяни отримали своїх злочинців, натомість за них віддали звичайних заручників (ще й своїх геніїв, Яшина та Кара-Мурзу). На думку фіннів, це може бути прецедент.

заявив, що недавній обмін ув’язненими між Заходом і Росією в серпні може створити прецедент для подібних дій у майбутньому.

Лалу акцентував увагу на тому, що Росія – авторитарна держава, тож застосовує «дипломатію заручників», для звільнення осіб, які важливі її керівництву.

Фінські спецслужби закликають громадян бути обережними при плануванні поїздок до Росії через можливе загострення напруженості.

Название источника
Salon Seudun Sanomat
Ссылка на материал
https://www.sss.fi/2024/09/supon-mukaan-venaja-voisi-kiristaa-suomea-panttivangeilla-rusitsh-ryhman-voislav-tordenin-vapauttamiseksi-en-nae-etta-venajalla-olisi-mitaan-pidakkeita-siita/
Источник материала
loader
loader