Зеленський відвідає у США завод, де виробляють 155-мм снаряди для України - ЗМІ
Зеленський відвідає у США завод, де виробляють 155-мм снаряди для України - ЗМІ

Зеленський відвідає у США завод, де виробляють 155-мм снаряди для України - ЗМІ

Президент Володимир Зеленський у неділю під час візиту до США відвідає завод в штаті Пенсильванія, на якому виробляється одні з найбільш критично необхідних снарядів для боротьби України проти російських військ.

Як передає Укрінформ про це повідомляє AP.

Під час візиту до Scranton Army Ammunition Plant, де виробляються 155-мм снаряди, Зеленського супроводжуватимуть головний закупник зброї для армії США Даг Буш, заступник міністра оборони США з питань закупівель і забезпечення Білл Лаплант, а також губернатор штату Пенсильванії Бен Шапіро.

Очікується, що Зеленський зустрінеться іфз працівниками заводу та подякує їм за роботу, яка допомагає Україні на полі бою.

Зазначається, що ці 155-мм снаряди використовуються у гаубицях, які можуть вражати цілі на відстані від 24 до 32 кілометрів, і високо цінуються Сухопутними військами.

США інвестували у перезапуск виробничих ліній і зараз виробляють понад 40 000 снарядів 155-мм калібру на місяць, плануючи з часом досягти рівня у 100 000 боєприпасів на місяць.

Загалом США є найбільшим донором України, надавши країні понад $56 мільярдів із понад $106 мільярдів, зібраних НАТО та країнами-партнерами для допомоги у межах її захисту.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський наступного тижня відвідає США, де візьме участь у роботі Генасамблеї ООН і проведе низку зустрічей, зокрема з президентом США Джо Байденом, віцепрезиденткою Камалою Гарріс і 45-м президентом Дональдом Трампом.

Фото ілюстративне

Теги по теме
США война Владимир Зеленский
Источник материала
loader
loader