"Вступ до НАТО вже зараз": Борис Джонсон назвав 3 кроки для перемоги України у війні
"Вступ до НАТО вже зараз": Борис Джонсон назвав 3 кроки для перемоги України у війні

"Вступ до НАТО вже зараз": Борис Джонсон назвав 3 кроки для перемоги України у війні

Свої думки колишній прем'єр-міністр Британії виклав у колонці для видання The Spectator, передає 24 Канал.

Пункти перемоги України від Джонсона

Борис Джонсон переконаний, що Захід має слідувати плану перемоги України, який окреслить Володимир Зеленський у США найближчими днями. За його словами, партнери мають покласти край всім затримкам і відмовитися від мантри з Україною "скільки потрібно".

По-перше, політик пропонує показати, що Захід налаштований серйозно – і дати українцям право використовувати ту зброю, яка у них є.

"Божевільно (і жорстоко) наполягати на тому, що вони намагаються захистити себе від бомбардування однією рукою, зв’язаною за спиною", – вказує Джонсон.

По-друге, союзникам України потрібно виробити пакет кредитів за масштабом ленд-лізу. Джонсон пропонує виділити пів трильйона доларів, як пропонував колишній держсекретар США Майк Помпео, або навіть трильйон.

У короткостроковій перспективі гігантський пакет ленд-лізу дасть Кремлю повідомлення про те, що ми збираємося перевершити вас у фінансовому плані та підтримати Україну в масштабах, яких ви не можете сподіватися,
– пише колишній прем'єр.

По-третє, Борис Джонсон вважає, що потрібно покласти край двозначності – Україна має вступити у НАТО у найближчі кілька місяців. Політик пропонує поширити дію статті 5 Статуту НАТО – про те, що напад на одного члена Альянсу вважається нападом на всіх – на територію України, яка зараз контролюється Києвом. Це дозволило б захистити більшу частину нашої країни водночас підтримуючи право відстоювати решту. Стаття 6 статуту НАТО визначає, що країни можуть бути членами, навіть якщо гарантія безпеки не поширюється на всі їхні міжнародно визнані території.

"Ввівши Україну в НАТО, ми надіслали б Кремлю вирішальний меседж, який росіяни справді повинні почути. Повідомлення таке: це все. Все закінчилось. У вас більше немає імперії. У вас немає "ближнього зарубіжжя" чи "сфери впливу". Ви не маєте права вказувати українцям, що робити", – пише Джонсон.

Теги по теме
НАТО Борис Джонсон
Источник материала
loader
loader