У Туреччині представили «вбивцю» БПЛА та дронів власного виробництва
У Туреччині представили «вбивцю» БПЛА та дронів власного виробництва

У Туреччині представили «вбивцю» БПЛА та дронів власного виробництва

У Туреччині представили власну лазерну систему з протидії БПЛА та дронам-камікадзе. Розроблена компанією Roketsan, система ALKA вражає цілі на низькій висоті та є компонентом турецького “Сталевого купола”.

Як повідомляє Укрінформ, про це в інтерв'ю CNN Türk розповів генеральний директор турецької компанії Roketsan Мурат Ікінджі.

“Найважливішою перевагою, яку нам принесла ALKA, є практичне створення економічно ефективного рішення для ближнього протиповітряного захисту на низькій висоті, особливо проти невеликих та малих загроз”, - повідомив Мурат Ікінджі.

Лазерна система ALKA дозволяє запобігати асиметричним загрозам, таким як безпілотники зі зброєю електромагнітних перешкод і має здатність знищувати цілі за допомогою лазерної зброї, працює як двошарова гібридна система ППО.

Нині компанія тестує спільну злагоджену роботу кількох систем ALKA зі спільного знищення великої кількості загроз та розподілу навантаження. ALKA здатна нейтралізувати дрони FPV, що неможливо зробити звичайною зброєю.

Як повідомляв Укрінформ, у Туреччині завершилися випробування "Сталевого купола"- системи ППО SİPER, робота якої передбачає планування та координацію протиповітряної оборони.

Фото: CNN TÜRK

Теги по теме
Турция
Источник материала
loader
loader