У Мюнхені розпочався Октоберфест із посиленими заходами безпеки
У Мюнхені розпочався Октоберфест із посиленими заходами безпеки

У Мюнхені розпочався Октоберфест із посиленими заходами безпеки

У столиці німецької Баварії Мюнхені сьогодні опівдні стартував 189-й Октоберфест.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на DW.

Мер Мюнхена Дітер Райтер взяв участь в урочистій церемонії відкриття першої діжки пива, а надпив із першого кухля прем’єр-міністр Баварії Маркус Зедер.

Зазначається, що цьогорічний Октоберфест супроводжується суттєвим посиленням заходів безпеки. Зокрема, уперше за всю історію святкувань для перевірки на вході застосовують металодетектори.

Згідно із нинішніми правилами безпеки, на територію заборонено проносити ножі, скляні пляшки та великі сумки.

За дотриманням правопорядку на заході стежать близько 600 поліцейських, а допомагатимуть їм у цьому 1500 представників міста та інші працівники підприємств громадського харчування.

Крім того, на час проведення Октоберфесту федеральна поліція запровадила заборону на носіння зброї на кількох залізничних станціях міста.

Згідно із розпорядженням влади, на головному та східному залізничних вокзалах, а також на станціях швидкісної міської електрички Доннерсберґербрюке та Гакербрюке заборонено мати при собі вогнепальну, сигнальну, колючу та холодну зброю.

Організатори очікують, що цьогорічний Октоберфест відвідають близько шести мільйонів гостей, котрі за оцінками вип'ють понад 6,5 мільйона літрів пива. Нинішні найвідоміші баварські гуляння триватимуть до 6 жовтня.

Як відомо, Октоберфест - найбільший пивний фестиваль у світі. Проходить у Мюнхені щороку (з 1810 року) наприкінці вересня - на початку жовтня і триває два тижні.

Фото ілюстративне

Теги по теме
Германия
Источник материала
loader
loader