Мешканця Нью-Йорка оштрафували на $36 млн за шахрайство з криптовалютами
Мешканця Нью-Йорка оштрафували на $36 млн за шахрайство з криптовалютами

Мешканця Нью-Йорка оштрафували на $36 млн за шахрайство з криптовалютами

Окружний суд США в Північному окрузі Каліфорнії визнав Вільяма Ку Ічіока (William Koo Ichioka) винним у шахрайстві з валютами і цифровими активами. Суддя Вінс Чхабрія (Vince Chhabria) заявив, що чоловік має виплатити понад $30 млн як компенсацію інвесторам, які постраждали від цієї афери.

Як повідомила Комісія з торгівлі товарними ф’ючерсами (CFTC), житель Нью-Йорка зізнався у фальсифікації документів, наданні інвесторам неправдивих виписок за рахунками, а також використанні клієнтських коштів для особистих потреб.

Згідно із заявою, у червні 2023 року CFTC висунула Вільяму Ку Ічіока обвинувачення в незаконному привласненні коштів у комбінованій шахрайській схемі. Своєю чергою, Прокуратура США в Північному окрузі Каліфорнії та Комісія з цінних паперів і бірж США також подали скарги в рамках паралельного позову.

За даними відомства, чоловік охарактеризував себе як людину, яка «почала свій фінансовий шлях у дуже ранньому віці і вже накопичила багатомільйонні статки». Ічіока пообіцяв інвесторам, що кожні 30 робочих днів вони отримуватимуть 10% прибутку з його пулу.

Фігурант справи спрямував частину клієнтських коштів для інвестування в акції стартапів, цифрові активи та Forex, ідеться в постанові суду. Однак він також «змішав гроші учасників зі своїми власними коштами», а потім використовував їх для оплати оренди, відвідування барів і ресторанів, купівлі розкішних автомобілів і ювелірних виробів.

У документі зазначається, що суд заборонив чоловікові торгувати на будь-яких ринках, регульованих CFTC. Крім того, він зобов’язав його виплатити близько $31 млн як відшкодування шкоди ошуканим жертвам, а також $5 млн у зв’язку зі створенням шахрайської схеми з криптовалютами.

Источник материала
loader
loader