Кішіда під час останнього закордонного візиту на посту прем’єра Японії до США зустрінеться з Зеленським
Кішіда під час останнього закордонного візиту на посту прем’єра Японії до США зустрінеться з Зеленським

Кішіда під час останнього закордонного візиту на посту прем’єра Японії до США зустрінеться з Зеленським

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда під час своєї останньої закордонної поїздки як глави японського уряду до Сполучених Штатів проведе окрему зустріч із Президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє NHK, передає Укрінформ.

Прем’єр-міністр Японіїу суботу вирушить до Сполучених Штатів із чотириденним туром, у ході якого візьме участь у низці переговорів, спрямованих на зміцнення зв’язків Токіо з Вашингтоном та іншими стратегічними партнерами його країни.

«Кішіда зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським, який у цей день також перебуватиме у Сполучених Штатах. Очікується, що він підтвердить незмінність позиції Японії зберігати підтримку Києва та посилювати санкції проти Росії», - пише NHK.

Під час візиту Кішіди до США також заплановані його переговори сам на сам із президентом Джо Байденом та участь у саміті лідерів країн QUAD – чотиристороннього діалогу з питань безпеки, в якому беруть участь Японія, Сполучені Штати, Австралія та Індія. Планується, що глави чотирьох держав домовляться про посилення співпраці у питаннях морської безпеки на тлі зростаючої наполегливості Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Японський лідер також планує взяти участь у Саміті майбутнього, що триває на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, та закликати до реформування ООН. Окремо Кішіда має намір наголосити на важливості заснованого на правилах міжнародного порядку та необхідності відмови від ядерної зброї.

Вже за тиждень, 27 вересня, правляча в Японії Ліберально-демократична партія (ЛДП) проведе вибори нового голови, який стане прем’єр-міністром країни, оскільки правляча коаліція має більшість в обох палатах парламенту.

Кішіда минулого місяця оголосив, що не буде балотуватися на переобрання лідером ЛДП, тож його візит до Сполучених Штатів стане останньою закордонною поїздкою у статусі глави уряду Японії.

Як повідомляв Укрінформ, президент України Володимир Зеленський наступного тижня відвідає США, де візьме участь у роботі Генасамблеї ООН та проведе низку зустрічей, зокрема, з президентом США Джо Байденом, віцепрезиденткою Камалою Гарріс і 45-м президентом Дональдом Трампом.

Фото: Kyodo

Теги по теме
Владимир Зеленский ООН Япония
Источник материала
loader
loader