«Гіпотетична дискусія»: Сікорський пояснив свої слова про передачу Криму під мандат ООН
«Гіпотетична дискусія»: Сікорський пояснив свої слова про передачу Криму під мандат ООН

«Гіпотетична дискусія»: Сікорський пояснив свої слова про передачу Криму під мандат ООН

Польща безумовно підтримує територіальну цілісність України, а слова про можливу передачу Криму під мандат ООН була гіпотетичною дискусією серед експертів в режимі off-the-record (без цитування – ред.).

Про це глава МЗС Польщі Радослав Сікорський розповів журналістам під час візиту до США, передає Укрінформ з посиланням на PAP.

"Польща, безумовно, підтримує територіальну цілісність України, в цьому немає сумнівів, і я це неодноразово наголошував. Натомість на конференції відбулася гіпотетична дискусія серед експертів в режимі off-the-record, де ми задавалися питанням, як реалізувати пропозиції Президента Зеленського щодо повернення Криму. Він говорив про дипломатичні дії", - пояснив Сікорський.

Глава польської дипломатії також прокоментував неофіційні повідомлення у польських ЗМІ про те, що під час переговорів у Києвіз Президентом України Зеленським виникла гостра суперечка, зокрема на тему складної історії й ексгумації жертв Волинської трагедії.

«Ми підтримуємо Україну у військовому плані, ми підтримуємо Україну фінансовому і гуманітарному вимірах. Але, як це буває між сусідами, іноді є питання, які потрібно вирішити, і ми про це теж говоримо», - зазначив міністр.

За його словами, потрібні більш жваві та ще інтенсивніші контакти з Україною щодо її вступу до ЄС.

«Ми також сподіваємося, що Україна проявить чутливість до наших пропозицій», - додав він.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив під час дискусії на 20-й щорічній зустрічі YES у Києві, що Крим відіграє вирішальну роль у можливих мирних переговорах між Україною та Росією. Тому одним із варіантів розв'язання питання щодо півострова може стати передача його під мандат ООН для підготовки «чесного референдуму».

Раніше Укрінформ повідомляв, що в МЗС України заявили: "Крим - це Україна, і територіальна цілісність нашої держави ніколи не була і не може бути предметом для обговорення чи компромісів".

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв у коментарі журналістам у відповідь на пропозицію Сікорського заявив, що передати під контроль ООН на кілька років доцільно було б саму Росію, тому що без введення зовнішнього правління ця країна, швидше за все, ніколи не стане цивілізованою та демократичною.

Теги по теме
война Крым ООН
Источник материала
loader
loader