Американського солдата-втікача до КНДР звільнили після ухвалення вироку
Американського солдата-втікача до КНДР звільнили після ухвалення вироку

Американського солдата-втікача до КНДР звільнили після ухвалення вироку

Американського військовослужбовця Тревіса Кінга, який торік утік до Північної Кореї, засуджено у п’ятницю до року ув’язнення, однак звільнено на підставі вже відбутого терміну.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву адвоката Кінга, передає Укрінформ.

Як зазначається, вирок був ухвалений на військовій базі "Форт-Блісс" у Техасі (США). Кінг визнав себе винним за п’ятьма пунктами звинувачення.

«З огляду на вже відбутий термін і хорошу поведінку Тревіс тепер вільний і повернеться додому», – зазначив його адвокат.

Як повідомлялося, у липні 2023 року американський військовослужбовець під час екскурсії до спільної зони безпеки (JSA) у Пханмунджомі перетнув без дозволу лінію розмежування і був затриманий у КНДР.

Перед цим він відбув покарання у Південній Кореї за звинуваченням у нападі. Далі Кінга чекало дисциплінарне покарання в США, але він утік у Північну Корею.

У вересні Кінга звільнили з північнокорейської в’язниці. Шведський уряд забрав американця з Північної Кореї й переправив його через кордон до Китаю для передачі послу США.

Кінг був доставлений до військового госпіталю в Техасі для медичного обстеження.

Як повідомляв Укрінформ, Армія США висунула йому звинувачення у 14 злочинах, зокрема у дезертирстві, нападі на товаришів по службі та розповсюдженні дитячої порнографії. Уряд скасував обвинувачення у дев’ятьох злочинах після того, як Кінг визнав себе винним за п’ятьма пунктами.

Теги по теме
США Армия КНДР
Источник материала
loader
loader