Жінка втратила 450 тисяч гривень, очікуючи на подарунок від іноземця
Жінка втратила 450 тисяч гривень, очікуючи на подарунок від іноземця

Жінка втратила 450 тисяч гривень, очікуючи на подарунок від іноземця

Жителька Сумського району відправила велику суму грошей для «розмитнення» цінної посилки, яка нібито надійшла їй від закордонного залицяльника, а мешканка Роменщини повірила невідомому, який назвався банківським працівником та привласнив її гроші.

Звернувшись до поліції з повідомленням про злочин, 53-річна жителька одного з сіл Сумського району розповіла, що ще в травні у Фейсбуці познайомилась з іноземцем на ім’я Alexander, який начебто надіслав заявниці посилку. Через деякий час в WhatsApp жінка отримала повідомлення з підтвердженням, що посилка надійшла в Україну. Переписуючись нібито з агентом митниці, під приводом її розмитнення протягом травня, червня та липня жінка перерахувала з власної банківської картки на вказані їй номери банківських карток 450 000 гривень. Відправивши гроші і нічого не отримавши натомість, жінка зрозуміла, що стала жертвою вишуканої афери та звернулася за допомогою до поліції.

На Роменщині 50-річна жителька одного з сіл повірила невідомому чоловіку, який, зателефонував їй, назвався працівником банку та повідомив, що нібито стороння особа здійснює несанкціоновані дії з її банківською карткою. А потім, під приводом збереження грошових коштів жінки, зловмисник заволодів її грошима у сумі 40 200 гривень, які власниця картки власноруч перерахувала на номер банківської карти, що їй надав зловмисник.

У поліції відкрили кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Источник материала
loader
loader