Забруднення повітря у Києві: прогнозують, що погода змінить ситуацію ввечері
Забруднення повітря у Києві: прогнозують, що погода змінить ситуацію ввечері

Забруднення повітря у Києві: прогнозують, що погода змінить ситуацію ввечері

Якість повітря в Києві покращиться вже сьогодні увечері через зміну атмосферного тиску та появу вітру.

Як передає Укрінформ, про це повідомив в інтерв'ю Українському радіо начальник Головного Управління Держпродспоживслужби в м. Києві Олег Рубан.

"В кінці вересня на початку жовтня вже буде зниження навантаження на атмосферне повітря. Але вже сьогодні через зміну атмосферного тиску та появу вітру повітря буде змінено ввечері. Заміри проводяться службами КМДА - екологічною службою та підрозділом МОЗ. В лісах, парках Києвапогіршення повітря не перевищує показники, адже це системна територія, де немає доступу основного джерела забруднення, як автомобільного транспорту", - зазначив Рубан

За його словами, на сьогодні зафіксовано погіршення якості повітря за кількома показниками: діоксидом, пилом, продуктами горіння, які вказують на джерело забруднення атмосферного повітря - горіння торф'яників, лісів у Вишгородському районі.

Рубан додав, що це типова ситуація для Києва з 2015 року. Реєструється пікове зростання продуктів горіння в повітрі через горіння торф'яників.

В основній групі ризику залишаються діти, вагітні, літні люди та люди з хронічними захворюваннями легень. Необхідно перебувати вдома, в спекотні години не виходити на вулицю.

Як повідомляв Укрінформ, за словами директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександра Возного, у Києві забруднення повітря в п'ять разів перевищує норму за гранично допустимими концентраціями.

Теги по теме
Киев прогноз погоды
Источник материала
loader
loader