В Австралії оприлюднили результати опитування серед українських біженців
В Австралії оприлюднили результати опитування серед українських біженців

В Австралії оприлюднили результати опитування серед українських біженців

Союз українських організацій Австралії оприлюднив звіт опитування СУОА, проведеного з метою отримання інформації про наявні візи, рівень освіти, кваліфікацію та родинні зв’язки українців, які прибули до країни після повномасштабного російського вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це діаспорна організація повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Зауважується, що це опитування надало громаді та уряду Австралії важливі дані про переміщених українців в Австралії.

«Результати опитування показують, що це когорта вмотивованих, працьовитих та освічених людей, що володіють навичками, на які є попит в Австралії, і можуть зробити негайний і вагомий внесок у мультикультурне та економічне процвітання Австралії», – зазначили в організації.

З іншого боку, звіт також висвітлив основні проблеми, пов’язані зі скорим закінченням терміну дії візи 786, рекомендованими на сьогодні шляхами до отримання права на постійне проживання, які не відповідають наявним потребам, і викликами, з якими стикаються майбутні абітурієнти.

Звіт надає рекомендації уряду Австралії розробити для переміщених українців спеціальний шлях до отримання права на постійне проживання, при цьому терміново продовживши строк дії візи 786, який незабаром добігає кінця.

«Цей звіт є важливим документом у рамках адвокаційних зусиль СУОА в вирішенні питання візової невизначеності переміщених українців і був позитивно сприйнятий під час останнього раунду консультацій СУОА з урядом, депутатами та представниками департаментів», – наголосили в організації.

В опитуванні взяли участь 1,949 переміщених українців (котрі опікуються ще 1170 особами).

Детальніше з результатами можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, Союз українських організацій Австралії закликав австралійський уряд переглянути візове законодавство для українців, які знайшли притулок на території країни, рятуючись від повномасштабного вторгнення Росії. 

Фото: СУОА

Теги по теме
Австралия
Источник материала
loader
loader