Посол ЄС: Є перші замовлення в оборонній промисловості України з заморожених російських активів
Посол ЄС: Є перші замовлення в оборонній промисловості України з заморожених російських активів

Посол ЄС: Є перші замовлення в оборонній промисловості України з заморожених російських активів

З першого траншу доходів від заморожених російських активів, які ЄС вирішив спрямувати на закупівлю зброї для України, частина кощтів пішла на підтримку українських оборонних підприємств. На цю мету виділили 400 млн євро.

Посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова заявила, що частина цих грошей пішла на виробництво українських самохідних гаубиць «Богдана».

Посол наголосила: Євросоюз півроку тому затвердив план використання доходів від заморожених російських активів для підтримки України. І в серпні вже надав перші фінансові вливання, загалом на суму 1,5 млрд євро.

«Ініціатором цієї системи стала Данія. Вона першою уклала контракт на виробництво гаубиць «Богдана» для ЗСУ», – зазначила посол. Внаслідок цього, Євросоюз спільно з Данією вирішив частину коштів використовувати для закупівлі озброєння, виробленого в Україні, але для наших військових.

Це. Просто. Бомба!

Ще пані посол засвітила, що до суми в 400 млн євро Данія внесла додаткові кошти, що дозволило розмістити велике замовлення на одному з українських оборонних заводів.

За словами Матернової, в наступному транші з заморожених російських активів планується закласти ще більшу суму для фінансування виробництва зброї безпосередньо українськими підприємствами.

«У наступному транші ще більша сума буде направлена на українську оборонну промисловість, адже ви виготовляєте продукцію високої якості за нижчими цінами, робите це швидше, а транспортні та логістичні витрати значно менші. Плюс виробники сплачують податки в Україні, допомагаючи підтримувати економіку», – підкреслила вона.

Название источника
Європейська Правда
Ссылка на материал
https://www.eurointegration.com.ua/news/2024/09/19/7194482/
Теги по теме
Украина война Евросоюз Оружие
Источник материала
loader
loader