У Росії підтвердили катування й вбивство американця в Донецьку
У Росії підтвердили катування й вбивство американця в Донецьку

У Росії підтвердили катування й вбивство американця в Донецьку

Слідчий комітет Росії повідомив про завершення розслідування вбивства громадянина США Рассела Бентлі, який жив у тимчасово окупованому Донецьку. За даними слідства, американця було вбито у квітні цього року російськими військовими.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

64-річний Бентлі зник 8 квітня у Донецьку, його тіло було виявлено за 10 днів. Місцеві джерела повідомляли, що Бентлі викрали російські військові, які, ймовірно, звинуватили його в шпигунстві за зйомку наслідків ракетного удару по військовій базі. Дружина американця Людмила вимагала від посадовців окупаційної влади розслідувати його зникнення.

Як стверджує слідство, троє російських військових катували та забили американця до смерті, після чого підірвали тротиловою шашкою автомобіль із його тілом. Четвертий перемістив останки з місця злочину, щоб приховати його.

Злодіям не висунуто звинувачення у вбивстві. Російських військових лише звинувачують у перевищенні посадових повноважень, нарузі над тілами померлих та приховуванні злочинів.

Як повідомлялося, уродженець Техасу Рассел Бентл за інформацією американської преси був визнаний у США винним у контрабанді й продажу наркотиків. У 2014 році в Донецьку, де він переховувався від правосуддя, Рассел приєднався до озброєних формувань «ДНР». До 2017 року перебував у батальйоні «Восток». Також Рассел працював на російську пропагандистську медіаплатформу Sputnik.

Фото: Телеграм / Russell TEXAS Bentley

Теги по теме
Россия Убийство
Источник материала
loader
loader