У Києві стартував фестиваль для дітей і підлітків «Різні разом»
У Києві стартував фестиваль для дітей і підлітків «Різні разом»

У Києві стартував фестиваль для дітей і підлітків «Різні разом»

У Києві розпочався триденний фестиваль для дітей і підлітків «Різні разом», для відвідувачів підготували близько 70 подій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та стратегічних комунікацій.

«Цьогоріч програма Фестивалю складається з двох частин. Традиційна частина включає близько 30 подій для дітей віком до 12 років. Нововведенням є спеціальна програма для підлітків, що розроблена вперше у межах фесту та містить 37 різноманітних подій: кінопокази, театральні вистави, дискусії, розмови з психологами, кіновиробниками, митцями», - йдеться у повідомленні.

У Києві стартував фестиваль для дітей і підлітків «Різні разом» - Фото 1

Зазначається, що програма заходу створена так, щоб усі відвідувачі, якими б різними не були їхні потреби та інтереси, змогли цікаво та корисно провести своє дозвілля. Вони зможуть долучитися до воркшопів від художниць, музеїв, книжкових блогерок, театральних режисерів, стати учасниками живого подкасту, поспілкуватись з однолітками-однодумцями, подискутувати про кіно, поміркувати над мистецьким проєктом про страхи та багато іншого.

Також у рамках Фестивалю працюють 42 стенди, з яких 15 представлені музейними учасниками, 23 — громадськими організаціями, гуртками, бібліотеками, школами робототехніки та STEAM-напрямку, ще 4 стенди — ярмаркові.

У Києві стартував фестиваль для дітей і підлітків «Різні разом» - Фото 2

Фестиваль для дітей і підлітків «Різні разом» — це проєкт Мистецького арсеналу у співпраці з ГО «Спільнота Мистецького арсеналу», який відбувається з 2020 року. Захід підтримує Європейський Союз за програмою «Дім Європи» та Фонд «Партнерство за сильну Україну», який фінансується урядами Великої Британії, Естонії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції.

Як повідомлялося, у Хмельницькому з 27 по 29 вересня відбудеться VII літературно-перекладацький фестиваль Translatorium.

Фото: МКСК

Теги по теме
Киев Дети Фестиваль
Источник материала
loader
loader