Чисельність військового контингенту США на Близькому Сході зросла до 50 тисяч
Чисельність військового контингенту США на Близькому Сході зросла до 50 тисяч

Чисельність військового контингенту США на Близькому Сході зросла до 50 тисяч

Присутність військовослужбовців США на Близькому Сході збільшилася до 50 тисяч осіб на тлі загрози розростання військових дій в регіоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

"Декілька тижнів тому загальна кількість військових зросла майже до 50 000, коли міністр Остін наказав двом авіаносцям та супроводжуючим їх військовим кораблям залишитися у регіоні, оскільки між Ізраїлем та Ліваном виникла напруженість", - йдеться у повідомленні.

За даними співрозмовників AP, посилена присутність військових США в регіоні служить захистом союзників, а також засобом стримування атак.

Зазвичай близько 34 000 американських військових розміщуються в Центральному командуванні США, яке охоплює увесь Близький Схід. Цей рівень військ зріс у перші місяці війни Ізраїлю з ХАМАС до приблизно 40 000 осіб, оскільки було відправлено додаткові кораблі та літаки. А декілька тижнів тому ця цифра збільшилася до майже 50 тисяч військовослужбовців.

"Військові кораблі ВМС розкидані по всьому регіону, від східної частини Середземного моря до Оманської затоки, а винищувачі ВПС та ВМС стратегічно базуються на декількох локаціях, щоб бути краще підготовленими до реагування на будь-які атаки", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цього тижня різко почастішали зіткнення між Ізраїлем та Хезболлою, тому зростають побоювання, що конфлікт може перерости у повномасштабну війну.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні.

Унаслідок цього нападу загинуло щонайменше 43 громадянина США.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Фото: Melissa Sue Gerrits/Getty Images

Теги по теме
США Израиль
Источник материала
loader
loader