На Сумщині через російські удари з дронів горить 50 гектарів лісу
На Сумщині через російські удари з дронів горить 50 гектарів лісу

На Сумщині через російські удари з дронів горить 50 гектарів лісу

На Сумщині горить 50 га лісу, пожежі виникли через російські удари - росіяни скидають бляшанки з запальною сумішшю із дронів.

Про це повідомили в Фейсбуці Північного лісового офісу, передає Укрінформ.

"Протягом останньої доби в лісах Сумської області виникло 13 лісових пожеж, які охопили мінімум 50 гектарів. Причиною стали безперервні обстріли, що тривають як вдень, так і вночі. Через суху погоду та вітер полум'я поширюється з шаленою швидкістю. Лісівники роблять усе можливе, щоб стримати вогонь, однак через небезпеку та заміновані території вони можуть працювати лише в доступних зонах", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, 11 лісових пожеж зафіксовані в Свеській філії, тут горить ліс на 47,3 га.

"Нещодавно на території філії були виявлені бляшанки із запальною сумішшю, які ворог скидає за допомогою дронів. Ймовірно, саме це і стало головною причиною численних загорянь", - повідомили лісівники.

Завдяки швидким та злагодженим діям лісової охорони всі пожежі були оперативно ліквідовані. Філія працює цілодобово, контролюючи лісові масиви, щоб при першій загрозі вчасно виїхати на гасіння і не допустити поширення вогню.

Також у Сумській філії зафіксовано 2 пожежі, на даний момент площа складає мінімум 5 га (інформація уточнюється).

1 пожежу було оперативно ліквідовано.

Іншу лісівники ліквідують з 19 години вчорашнього дня, о 3 ночі її було локалізовано, але боротьба триває й досі. Під вогнем знаходяться лісові масиви ДП "Ліси України" й інших лісокористувачів.

Задля гасіння філія задіяла пожежний автомобіль, пожежний модуль і мінімум 10 пожежників.

Як раніше повідомляв Укрінформ, в Конотопі через пожежі поблизу громади забруднене повітря, людей просять не виходити на вулицю та зачинити вікна.

Фото ілюстративне

Теги по теме
пожар
Источник материала
loader
loader