Легендарний позашляховик Mitsubishi відродиться на базі Nissan Patrol?
Легендарний позашляховик Mitsubishi відродиться на базі Nissan Patrol?

Легендарний позашляховик Mitsubishi відродиться на базі Nissan Patrol?

Кросовер Mitsubishi Pajero знято з виробництва ще у 2021 році (не плутати з Mitsubishi Pajero Sport меншого розміру).

  TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ

Як повідомляє сайт Motor1, на тлі росту популярності сегмента кросоверів, в компанії Mitsubishi готуються відродити позашляховик Pajero, відомий на деяких ринках як Montero.

Нагадаємо, що менший за розмірами Mitsubishi Pajero Sport зроблено на платформі пікапа Mitsubishi L200. Нещодавно топ-менеджер Nissan Франсуа Бейлі заявив журналістам, що компанія Mitsubishi звернулася до Nissan щодо можливості спільного використання платформи позашляховика Nissan Patrol нового покоління.

Mitsubishi GC-PHEV
Концепт Mitsubishi GC-PHEV

Ідея полягала у тому, щоб використати цю платформу для розробки наступного покоління Pajero/Montero, використовуючи переваги існуючого з 2016 року альянсу між компаніями.

Попри очікування, Nissan відмовився ділитися архітектурою Patrol 2025: “Це не автомобіль сегмента B або C. Patrol є нашим флагманом і представляє суть Nissan”. Цікаво, що в інших сегментах Nissan і Mitsubishi гармонійно співпрацюють. Зокрема, середньорозмірні позашляховики X-Trail і Outlander розроблено на одній платформі. Те ж саме стосується нового покоління пікапів середнього розміру L200/Triton та Frontier.

Mitsubishi GC-PHEV

У будь-якому випадку Mitsubishi готується до відродження популярного Pajero/Montero на основі вдосконаленої версії платформи CMF-C/D. Ця архітектура підтримує електрифіковані силові агрегати та дозволить оснастити позашляховик гібридною системою. За основу, ймовірно, візьмуть концепт GC-PHEV. Дебют Mitsubishi Pajero нового покоління очікується у 2026 або 2027 роках.

Источник материала
loader
loader