Китай вдруге за день запустив у космос супутники
Китай вдруге за день запустив у космос супутники

Китай вдруге за день запустив у космос супутники

Китай увечері п’ятниці 20 вересня здійснив другий за день космічний запуск і вивів на навколоземну орбіту чотири нові супутники орбітального угруповання «Інтернету речей».

Як передає Укрінформ, про запуск повідомляє China Daily.

Космічні апарати «Тяньці» (Tianqi) під номерами 29 - 32 у космос вивела комерційна ракета-носій «Куайчжоу-1А» (Kuaizhou-1A), що стартувала з космодрому Січан у південно-західній провінції Сичуань о 17:43 за місцевим часом (12:43 за Києвом).

Цей запуск відбувся приблизно через п’ять із половиною годин після виведення на навколоземну орбіту шести супутників із космодрому Тайюань у провінції Шаньсі на півночі Китаю. 

Супутники сімейства «Тяньці» використовуються у складі приватного орбітального угруповання «Інтернету речей» і призначені для прийому та ретрансляції до інформаційних повідомлень про стан і статус наземних терміналів на різних об’єктах. 

За проєктом система «Тяньці» повинна мати на навколоземній орбіті 38 космічних апаратів й забезпечувати підвищену швидкість передачі повідомлень із наближенням до реального часу. 

Сьогоднішня місія стала 33-м польотом комерційних твердопаливних ракет-носіїв серії «Куайчжоу» (з китайської «Швидкий човен»), розроблених для дешевого і швидкого запуску на орбіту невеликих супутників.

Запуск цієї ракети-носія здійснюється за допомогою мобільної пускової установки і може бути виконаний з будь-якого космодрому Китаю. Для підготовки до запуску потрібно лише 6 осіб персоналу і до 24 - х годин.

Як повідомляв Укрінформ, Китай у п’ятницю, 20 вересня, відправив у космос шість супутників спостереження за Землею нового покоління «Цзілінь-1 Куаньфу 02B» (Jilin-1 Kuanfu 02B), що мають надвисоку роздільну здатність дистанційного зондування земної поверхні.

Фото: скріншот із відео Чень Хаоцзе

Теги по теме
Китай Космос
Источник материала
loader
loader