Слухання в Конгресі: Україна йде на військові інновації швидше, ніж США
Слухання в Конгресі: Україна йде на військові інновації швидше, ніж США

Слухання в Конгресі: Україна йде на військові інновації швидше, ніж США

Джерело

Україна просуває впровадження новітніх технологій і стратегій у військовій сфері швидшими темпами, ніж уряд Сполучених Штатів. Про це заявила голова Комісії зі стратегії національної оборони США Джейн Гарман під час слухань у Конгресі.

Учасники слухань підкреслили, що Сполучені Штати повинні розпочати довгострокові інвестиції в безпеку країни та промислову базу. Окрім того, необхідно переглянути свої пріоритети та ефективніше виділяти кошти на національну безпеку.

«Потрібно створити умови для змін. Україна й Росія активно впроваджують нововведення на полі бою, це займає тижні, а не роки. Минулого тижня я була в Києві, а до цього в квітні, і в цьому переконалася на власні очі. Якщо Міністерство оборони не зможе йти в ногу з такими ж темпами, воно програє», – зазначила Джейн Гарман.

У звіті з рекомендаціями зазначено, що Комісія зі стратегії національної оборони вважає деякі методи дослідження і розробки закупівель застарілими в умовах нинішнього стратегічного навколишнього середовища.

Приклади швидких змін та залучення промислових виробників, як в американських Космічних силах, залишаються швидше винятком, а не правилом, йдеться у звіті.

Джейн Гарман також підкреслила, що фінансувати проекти, які не довели своєї значної цінності, недоцільно. «Просто треба визначити, чого Україна може навчити нас. В Україні, зокрема, навчилися виготовляти дрон за 350 доларів. Мій коментар щодо цього: в Пентагоні навіть чашки кави не купиш за 350 доларів, а це стосується нашого майбутнього», – підсумувала вона.

Нагадаємо, що армія Сполучених Штатів обрала нові безпілотники Ghost X та C100 для підсилення своїх піхотних підрозділів. Програмне забезпечення обох дронів підключає функцію розпізнавання цілей.

Обрані безпілотники займатимуть проміжну позицію між малими квадрокоптерами для взводів та безпілотниками рівня батальйону, такими як RQ-20 Puma та іншими.

Название источника
Голос Америки
Ссылка на материал
https://www.holosameryky.com/a/chogo-ukraiina-mozhe-navchyty-drony-za-350/7789553.html
Теги по теме
Украина США
Источник материала
loader
loader