Уразить цілі в русі: українського робота "Терміт" об'єднали з туреллю "Буря"
Уразить цілі в русі: українського робота "Терміт" об'єднали з туреллю "Буря"

Уразить цілі в русі: українського робота "Терміт" об'єднали з туреллю "Буря"

За словами військових, турель може запам'ятовувати налаштування і швидко перенаводитися між цілями, точно уражаючи об'єкти в радіусі 20-30 метрів.

В Україні об'єднали гранатометну турель "Буря" компанії Frontline і наземну платформу "Терміт" від компанії Tencore в єдину бойову систему. Про це йдеться у пресрелізі компанії Frontline.

Повідомляється, що новий продукт дасть змогу українським військовим дистанційно вести вогонь із гранатомета Mk 19. "Терміт" має запас ходу 20 кілометрів, здатний забезпечити стабільний зв'язок і маневрувати в складних умовах. Турель "Буря" дає змогу здійснювати пристрілку в 10 разів ефективніше і працювати по різних цілях, перенацілюючись за лічені секунди за вказівкою оператора.

Портал "Мілітарний" пише з посиланням на пресреліз, що системою керують віддалено за допомогою пульта або ноутбука. Щоб зробити постріл, оператору достатньо вказати точку на карті або ввести координати. Завдяки вбудованій системі стабілізації можна вести прицільну стрільбу в русі на відстань до 1800 метрів.

"Система автоматичного наведення на турелі працює дуже точно, навіть краще за оператора, особливо при стрільбі по декількох цілях. Великий плюс у тому, що турель може запам'ятовувати налаштування і швидко перенаводитися між цілями, забезпечуючи точне ураження в радіусі 20-30 метрів", — зазначили в підрозділі, який тестував систему.

За даними порталу, наразі бойова система готова до серійного виробництва і перебуває на етапі попередніх замовлень.

Источник материала
loader
loader