Крим – це Україна: у МЗС відповіли на пропозицію польського міністра-провокатора
Крим – це Україна: у МЗС відповіли на пропозицію польського міністра-провокатора

Крим – це Україна: у МЗС відповіли на пропозицію польського міністра-провокатора

Крим – це Україна: у МЗС відповіли на пропозицію польського міністра-провокатора - Фото 1

Партнерам варто думати про те, як покарати агресора, а не задовольняти його апетити, вважають у міністерстві.

Прем’єр-міністр Польщі Радослав Сікорський під час зустрічі на 20-му форумі YES запропонував передати тимчасово окупований росією Крим під мандат ООН, аби провести на півострові референдум. МЗС України відреагувало ні цю пропозицію.

Там нагадали, що територіальна цілісність України ніколи не була і не може бути предметом для обговорення чи компромісів.

«Крим – це центр ваги європейської архітектури безпеки. А її повноцінне відновлення можливе лише після повної деокупації всієї території України», – зауважили у МЗС.

І закликали партнерів України спрямувати всі зусилля на те, щоб якомога швидше примусити Росію вивести свої війська з усієї суверенної території України та притягнути до відповідальності за всі скоєні злочини, а не задовольняти, у той чи інший спосіб, апетити Кремля.

«Президент України у рамках Формули миру запропонував чітке бачення досягнення всеохоплюючого, справедливого та тривкого миру для України та світу. Запрошуємо всіх, хто поважає міжнародне право та Статут ООН, доєднатися до зусиль зі впровадження Формули миру як єдиного шляху до відновлення справедливого та сталого миру в Європі», – підсумували у МЗС.

Заяву Сікорського також розкритикував Меджліс кримськотатарського народу, назвавши «неприпустимою і цинічною». // Дзеркало тижня

Tweet
Источник материала
loader
loader