Насправді потрібно не так багато, аби ваші ножі були "у чудовій формі". Однак робити це треба обов'язково, адже стан ножів якісно відрізняє вправних кухарів від недосвідчених аматорів.
- Зберігання
Ножі не можна зберігати з іншими лезами, інакше вони пошкодять один одного. Підставка або загальний ящик – точно не те рішення, яке вам потрібно. Набагато краще користуватися дерев'яними блоками, у яких кожен ніж має своє відділення.
Ніж потребує догляду / Фото Pixabay
- Ніякої води
Після використання ніж треба помити та насухо витерти. Категорично не рекомендують довго тримати їх у раковині або посудомийній машині.
- Регулярне заточування
Очевидно, що ножі повинні бути гострими, але заточувати їх потрібно регулярно, навіть якщо не виникає жодних претензій. Інакше вони втратять свою початкову гостроту, і відновити її вже не вдасться.
Ці помідори просто фантастичні: особливий рецепт маринованої насолоди.