Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 вересня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 вересня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 вересня 2024 року

Удари по Росії та забруднення Сейму.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом» й окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоку «Ми — Україна» у національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда «Інтера». Протягом шести годин показували повтори. Зокрема, повторили інтерв’ю з міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком, яке вперше показали 23 травня цього року. І розмову з військовослужбовцем та журналістом Дмитром Лазуткіним, прем’єра якої відбулась 22 серпня цього року.

Геннадій Дубов, політичний коментатор, у студії телеканалу «Рада» розмірковував про спроможність Росії вести війну. Він сказав, що Росія прорахувалася, розпочавши повномасштабне вторгнення, бо думала, що війна  закінчиться швидко. Гість додав, що західні країни також прорахувались, зробивши ставки на санкції у боротьбі з Росією.

Політичний оглядач Богдан Ференс розповідав про реакцію партнерів України на погрози Кремля. Він сказав, що, коли Росія погрожує ядерною зброєю, то її заяви беруть до уваги Індія та Китай, які не в захваті від цієї ідеї. Ба більше, російська влада це розуміє: ядерна зброя завдасть дипломатичного удару й по її партнерах.

Про дозвіл Україні бити західним озброєнням по території Росії говорили з народним депутатом Єгором Чернєвим та військовим оглядачем Ігорем Романенком. Останній сказав, що оголошення майбутнього дозволу від Великобританії та Франції затримується через політичну ситуацію у США та політику чинного американського президента.

Також про удари по Росії розмірковував радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко. Він сказав, що період оголошення дозволу не знає ніхто, навіть США. І наразі чекають участь Володимира Зеленського на Генеральній асамблеї ООН, аби він озвучив план української перемоги. Гість додав, що за 50 днів до виборів у Байдена є можливість ухвалити історичне рішення.

У блоці «1+1» з міністеркою захисту довкілля та природних ресурсів Світланою Грінчук обговорили забруднення річки Сейм. Вона розповіла, що концентрація забрудненості зменшилась порівняно з тією, яка була на території Сумської та Чернігівської областей. Та додала, що на Київщині поки що не фіксують мору риби.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader
loader