На українському ринку м’яса за останній місяць відбулися помітні цінові коливання – змінилася вартість курятини та яловичини. Про це повідомляє Хвиля, пише agronews.ua.
Куряче стегно, яке раніше коштувало в середньому 110,72 грн. за кілограм тепер пропонується по 108 грн., що означає зниження на 2,72 грн. Гомілка курки також подешевшала: з 73,93 грн. до 71,50 грн. за кілограм, зменшившись на 2,43 грн.
Однак не всі види курятини стали доступнішими. Куряча тушка, навпаки, подорожчала із 80,77 грн. до 84,45 грн. за кілограм, додавши 3,68 грн. Ще помітніше зросла ціна на куряче філе: з 164,10 грн. до 169,95 грн. за кілограм, збільшившись на 5,85 грн.
У сегменті яловичини зміни менш помітні, але все ж таки присутні. Яловичий гуляш подорожчав із 292,36 грн. до 294,65 грн. за кілограм, додавши 2,29 грн. Цікаво, що ціна на яловичі ребра залишилася незмінною – 168,95 грн. за кілограм.
Ці цінові флуктуації відбивають складну динаміку ринку. Наприклад, у магазині Novus можна купити куряче стегно по 99,99 грн. за кілограм, що значно нижче за середню ціну. А в Megamarket та ж частина курки коштуватиме 116 грн. Розкид цін на яловичий гуляш ще більш вражаючий: від 245,90 грн. у Auchan до 339 грн. у Megamarket.