Прем’єр Британії відповів Путіну на погрози щодо війни Росії з НАТО
Прем’єр Британії відповів Путіну на погрози щодо війни Росії з НАТО

Прем’єр Британії відповів Путіну на погрози щодо війни Росії з НАТО

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер відповів на заяви російського диктатора Володимира Путіна про те, що будь-яке використання західних далекобійних ракет по російській території начебто призведе до війни НАТО з РФ, заявивши, що війну в Україні розпочав Путін і він може закінчити її в будь-який момент. Про це повідомляє The Guardian.

Прем'єр-міністр поспілкувався з пресою по дорозі до Вашингтона на зустріч з президентом США Джо Байденом. Відповідаючи безпосередньо на погрози російського президента, Стармер заявив журналістам: «Росія розпочала цей конфлікт. Росія незаконно вторглася в Україну. Росія може негайно припинити цей конфлікт. Україна має право на самооборону».

Він додав, що Велика Британія надала «навчання і можливості», аби допомогти Україні відбити російське вторгнення, і сказав, що його візит до США частково присвячений «дискусії про характер цих можливостей».

Прем'єр відмовився коментувати інформацію про те. щоСША і Британія домовилися разом з іншими союзниками дозволити Україні вражати військові цілі на території Росії ракетами Storm Shadow, але зауважив, що хоче переконатися, що «всі рішення, які ми ухвалюємо, знаходяться в стратегічному контексті».

«У найближчі кілька тижнів і місяців можливі дійсно важливі події як в Україні, так і на Близькому Сході, тому необхідно ухвалити кілька тактичних рішень», – сказав Стармер.

До слова, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі оголосив про надання Україні нового пакета допомоги, вартість якого становить понад $780 млн. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ Британії. Британія надасть Україні $310 млн на гуманітарні потреби та $484 млн у вигляді кредитних гарантій, наданих Світовим банком для підтримки життєво важливих державних послуг, включаючи підтримку шкіл і лікарень, оплату праці державних службовців і фінансування пенсій.

Источник материала
loader
loader