Google програв справу в суді ЄС і має сплатити €2,4 мільярда штрафу
Google програв справу в суді ЄС і має сплатити €2,4 мільярда штрафу

Google програв справу в суді ЄС і має сплатити €2,4 мільярда штрафу

Суд Європейського Союзу 10 вересня постановив, що компанія Google повинна сплатити штраф у розмірі 2,4 млрд євро, накладений раніше Європейською комісією через зловживання сервісом Google Shopping.

Про це повідомляє Euronews, передає Укрінформ.

У 2017 році ЄК звинуватила компанію Google у тому, що той віддає перевагу результатам свого власного сервісу порівняння цін Google Shopping у результатах пошуку, ставлячи конкурентів у невигідну позицію.

Компанію та її материнську компанію Alphabet зобов'язали сплатити штраф, який на той час був найбільшим, коли-небудь накладеним Комісією в рамках її антимонопольних повноважень.

Google заявив, що вніс зміни у 2017 році, щоб виконати рішення ЄК, яке вимагає рівного ставлення до конкурентів.

Компанія не змогла оскаржити рішення Комісії в Загальному суді ЄС, після чого подала апеляцію до Суду ЄС вищої інстанції.

«У світлі характеристик ринку і конкретних обставин справи, поведінка Google була дискримінаційною і не підпадає під визначення конкуренції», - заявили судді, відхиливши апеляцію Google і Alphabet.

За даними Комісії, компанія Google представила результати пошуку свого сервісу для порівнянь першими, виділяючи його привабливою візуальною і текстовою інформацією, в той час як результати конкурентів йшли нижче у вигляді посилань.

Google заявив, що «розчарований» рішенням суду ЄС.

Google все ще оскаржує два інших антимонопольних штрафи ЄС, які стосуються мобільної операційної системи Android та рекламної платформи AdSense, пише АР. Компанія зазнала невдачі у справі щодо Android, коли Суд загальної юрисдикції ЄС підтримав штраф ЄК у розмірі 4,125 мільярда євро у рішенні від 2022 року. Апеляція проти штрафу в 1,49 мільярда євро у справі AdSense ще не розглянута.

Як повідомляв Укрінформ, прокурор від Міністерства юстиції США звинувачує компанію Google в тому, що вона намагалася домінувати в усіх аспектах технологій онлайн-реклами шляхом збереження контролю над конкурентами й клієнтами.

Теги по теме
Евросоюз Суд Google
Источник материала
loader
loader