Коли ж відравляють перші кораблі на Марс? Ілон Маск назвав дату
Коли ж відравляють перші кораблі на Марс? Ілон Маск назвав дату

Коли ж відравляють перші кораблі на Марс? Ілон Маск назвав дату

Перші безпілотні космічні кораблі будуть відправлені на Червону планету вже через два роки, коли відкриється наступне вікно перельоту Земля-Марс. Основною метою цих місій буде перевірка надійності посадки на Марс. Про це заявив Ілон Маск.

Маск також поділився своїм баченням довгострокової перспективи. Він вважає, що після початку пілотованих польотів частота місій буде зростати в геометричній прогресії, що дозволить побудувати самодостатнє місто на Марсі приблизно через 20 років.

«Вони будуть виведені без екіпажу, щоб перевірити надійність посадки на Марс неушкодженими», – сказав Маск, додавши, що якщо ці посадки пройдуть успішно, його космічна компанія запустить перші польоти на Марс з екіпажем через чотири роки. 

У квітні Маск, який заснував SpaceX у 2002 році, заявив, що перший космічний корабель без екіпажу приземлиться на Марсі упродовж п'яти років, а перші люди висадяться на Марс упродовж семи років.

Успішний запуск ракети Starship у червні цього року став важливою віхою на цьому шляху, продемонструвавши потенціал Starship як багатоцільового космічного корабля, здатного доставляти людей і вантажі на Місяць, Марс та інші куточки Сонячної системи.

Маск розраховує, що Starship допоможе йому досягти своєї мети – створити великий багатоцільовий космічний корабель наступного покоління, здатний вже наприкінці цього десятиліття відправляти людей і вантажі на Місяць, а в перспективі – і на Марс.

Источник материала
loader
loader