Дуров засуджує свій арешт, але обіцяє «покращитися»
Дуров засуджує свій арешт, але обіцяє «покращитися»

Дуров засуджує свій арешт, але обіцяє «покращитися»

Павло Дуров, генеральний директор програми обміну повідомленнями Telegram російського походження, вперше після свого арешту минулого місяця в Парижі прокоментував звинувачення в публікації екстремістського та незаконного контенту, назвавши арешт «дивним», а звинувачення «помилковими». Він також оголосив про зміни в деяких функціях Telegram і пообіцяв «покращити» зусилля компанії, щоб запобігти зловживанню платформою злочинцями.

39-річного Дурова звинуватили в тому, що він не стримав незаконний контент, зокрема дитячу порнографію, у Telegram, зобов’язали сплатити заставу в розмірі 5 мільйонів євро (5,6 мільйона доларів) і зобов’язали з’являтися в поліційну дільницю двічі на тиждень. Йому заборонено залишати Францію.

Представники французьких правоохоронних органів заявили, що Telegram не задовольнив юридичні запити щодо інформації, пов’язаної з злочинною діяльністю в додатку, включаючи торгівлю наркотиками та незаконні операції.

Заява Дурова в Telegram почалася з емодзі-сердечка і закінчилася емодзі-спасибі, висловивши подяку «всім за підтримку і любов!»

Він стверджував, що генеральний директор не повинен нести відповідальність за неправильне використання платформи і що якби він відповідав, ніхто б ніколи не впроваджував інновації. Але він визнав, що платформа має зробити більше, щоб запобігти її використанню злочинцями.

«Використання законів з епохи до смартфонів для звинувачення генерального директора у злочинах, скоєних третіми сторонами на платформі, якою він керує, є помилковим підходом», — написав він. «Будівельна технологія досить складна. Жоден новатор ніколи не створить нові інструменти, якщо знає, що може нести особисту відповідальність за потенційне зловживання цими інструментами».

Арешт Дурова розпалив дискусію про те, чи повинні уряди мати повноваження змушувати онлайн-платформи припиняти незаконну діяльність, включаючи тероризм і організовану злочинність, у тому числі на приватних або зашифрованих форумах, і порушувати питання про жахливий вплив, який таке переслідування може мати на свободу слова.

Источник материала
loader
loader