Постачання іранських ракет Росії стане новим етапом війни
Постачання іранських ракет Росії стане новим етапом війни

Постачання іранських ракет Росії стане новим етапом війни

Адміністрація президента США Джо Байдена заявила, що можливе постачання Іраном балістичних ракет Росії може стати «драматичною ескалацією» у військовій підтримці Кремля з боку Тегерана. Про це повідомив речник Ради національної безпеки Білого дому Шон Саветт у коментарі для Reuters.

Зокрема, Саветт зазначив, що США вже давно попереджали про посилення оборонного партнерства між Росією та Іраном після початку повномасштабної агресії РФ проти України. І тепер Вашингтон серйозно занепокоєний новими повідомленнями про можливі постачання іранських ракет до Москви.

За словами Саветта, будь-яка передача балістичних ракет з Ірану до Росії матиме серйозні наслідки і вкаже на «драматичну ескалацію» підтримки військової агресії Кремля проти України.

Інший представник адміністрації США зазначив, що Вашингтон уважно стежить за будь-якими ознаками ірано-російських переміщень ракет і розглядає це питання у співпраці з партнерами з Європи.

Тим часом минулої п’ятниці іранська місія при ООН у Нью-Йорку заявила, що їхня позиція щодо війни Росії проти України залишається незмінною. За словами іранських дипломатів, Іран вважає “негуманним” надання військової допомоги будь-якій стороні конфлікту, оскільки це лише посилює людські втрати та руйнування інфраструктури.

Теги по теме
Украина Россия США Иран
Источник материала
loader
loader