Ще в 2024 році Google Drive з’явиться в Windows on Arm
Ще в 2024 році Google Drive з’явиться в Windows on Arm

Ще в 2024 році Google Drive з’явиться в Windows on Arm

Google зобов’язався випустити версію Google Drive Arm64 для Windows пізніше цього року, після того, як Microsoft і Qualcomm наполегливо працювали, щоб переконати розробників програм перенести свої програми на Windows on Arm.

Генеральний директор Qualcomm Крістіано Амон оголосив про це на сцені заходу компанії IFA раніше сьогодні, де він також повідомив, що NordVPN і ExpressVPN будуть доступні на ноутбуках Qualcomm Snapdragon сьогодні.

Програми VPN і Google Drive помітно були відсутні на останніх комп’ютерах Copilot Plus, оскільки їх потрібно було оновити для Windows on Arm. Зараз Google блокує Drive на найновіших пристроях Qualcomm, але очевидно, що Qualcomm і Microsoft вдалося переконати пошукового гіганта інвестувати в те, щоб Drive став повноцінним додатком на Arm64. Раніше Google також створив версію Arm64 Chrome для Windows перед запуском Copilot Plus у червні.

Минуло трохи понад два місяці з моменту запуску останніх ноутбуків на базі Qualcomm, і Qualcomm зараз випускає новий восьмиядерний чіп Snapdragon X Plus , який розроблений, щоб зробити ноутбуки Windows on Arm дешевшими. В результаті Asus Vivobook S 15 і Dell Inspiron 14 тепер починаються лише з 899 доларів за кожен, і Qualcomm також раніше заявляла, що її ноутбуки опустяться  до 700 доларів  у 2025 році.

Амон також повідомив, що Qualcomm «роздумує» про можливість використання чіпів Snapdragon у настільних ПК. Ми вже бачили, як Qualcomm запускає чіпи Snapdragon X Elite для настільних ПК, але єдиним пристроєм, який наближається до настільного ПК, є  восьмидюймовий комплект розробників Qualcomm . У жовтні Qualcomm проводить саміт Snapdragon , тож, можливо, тоді ми почуємо більше про плани щодо настільних ПК.

Источник материала
loader
loader