Регулятор даних Ірландії завершує судовий розгляд проти X
Регулятор даних Ірландії завершує судовий розгляд проти X

Регулятор даних Ірландії завершує судовий розгляд проти X

Регулятор даних Ірландії заявив, що припинив судовий розгляд проти платформи соціальних мереж X після того, як вона погодилася обмежити використання персональних даних, зібраних від користувачів Європейського Союзу, для постійного навчання свого ШІ.

Комісія із захисту даних Ірландії, провідний регулятор ЄС для більшості провідних інтернет-компаній США через розташування їхніх операцій у ЄС у країні, у серпні звернулася з проханням призупинити або обмежити X обробку даних користувачів з метою розвитку , навчання чи вдосконалення своїх систем ШІ.

Юрист платформи, раніше відомої як Twitter, заявив у той час, що дані, зібрані від користувачів ЄС у період з 7 травня по 1 серпня, не будуть використовуватися, доки суд не вирішить провадження щодо наказу Ірландської комісії із захисту даних (DPC).
«Провадження було вилучено на підставі згоди X продовжувати дотримуватися умов зобов’язання на постійній основі», — йдеться в заяві DPC.
DPC заявив, що запитає висновок Європейської ради із захисту даних щодо того, якою мірою персональні дані обробляються на різних етапах навчання та експлуатації моделі ШІ.
«Комітет з прав людини сподівається, що отриманий висновок уможливить проактивне, ефективне та послідовне загальноєвропейське регулювання цієї сфери в більш широкому плані», – сказав комісар Дейл Сандерленд.
Источник материала
loader
loader