АМКУ оштрафував змовників аукціону з продажу спиртзаводу на Київщині
АМКУ оштрафував змовників аукціону з продажу спиртзаводу на Київщині

АМКУ оштрафував змовників аукціону з продажу спиртзаводу на Київщині

Антимонопольний комітет України 29 серпня 2024 року прийняв рішення про порушення ТОВ «Грінфіл ЛТД» і ТОВ «Вінд Денс» (перейменовано на ТОВ «Денс ЛТД») Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів аукціону.

Про це говориться у повідомленні АМКУ.

Комітет під час розслідування справи встановив, що зазначені суб’єкти господарювання узгодили свою поведінку під час аукціону з продажу окремого майна Стадницького місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт» (Київська обл.), метою якої було усунення конкуренції між ними під час торгів.

«Доведено, що відповідачі спільно вели господарську діяльність та завідомо домовились про результати аукціону», — додали у відомстві. 

Крім того, за результатом проведеного аукціону ТОВ «Вінд Денс», запропонувавши найвищу цінову пропозицію у розмірі 106 млн грн (без ПДВ), відмовилося від підписання договору.

Внаслідок цього органом приватизації укладено договір з ТОВ «Грінфіл ЛТД» (як наступною ціновою пропозицією) та продано об’єкт приватизації за ціною 68,12 млн грн (без ПДВ), що на 37,88 млн грн (без ПДВ) менше, ніж цінова пропозиція ТОВ «Вінд Денс».

За змову під час аукціону з продажу державного майна АМКУ оштрафував відповідачів на загальну суму майже 680 тис. грн.

Источник материала
loader
loader