У Яремчі туристичний автобус залишився без водія, бо його затримали представники ТЦК
У Яремчі туристичний автобус залишився без водія, бо його затримали представники ТЦК

У Яремчі туристичний автобус залишився без водія, бо його затримали представники ТЦК

Про цей інцидент журналістам повідомила одна з туристок, яка була в тому автобусі. Водночас юристи наголошують, що водія автобуса не мали права затримувати.

В Яремчі водія автобуса забрали до ТЦК

За словами очевидиці, близько 08:20 30 серпня водія туристичного автобуса затримали працівники ТЦК. Відомо, що транспортний засіб зупинився поблизу АЗС, люди вийшли перекусити й піти у своїх справах, коли приїхала поліція з працівниками Надвірнянського районного ТЦК.

Водія із документами, ключами від автобуса та грошима на пальне посадили в автомобіль та забрали. Усі люди залишились на вулиці. Виїзд у Полтаву мав бути завтра вранці. З водієм їхав його 14-річний син, який залишився зараз один, бо тата забрали. Дитина намагалась додзвонитись до батька, він йому тільки сказав, що він у Франківську в лікарні проходить ВЛК,
– розповіла жінка, яка була на місці подій.

До слова, в туристичному автобусі було близько 50 пасажирів, серед яких чимало дітей. Затриманий чоловік був другим водієм.

В Івано-Франківському ТЦК та СП відмовилися коментувати інцидент. Журналісти Суспільного звернулися за коментарем, однак пресофіцер не відповідав на питання.

Водночас юрист Дмитро Моргун в коментарі журналістам наголосив, що водія туристичного автобуса не мали право затримувати, адже це є порушенням. Оскільки керманич був на робочому місці, то його затримання є порушенням конституційного права на виконання трудових обов'язків та перевищили свої службове повноваження, а правоохоронці можуть кваліфікувати цю справу за статтями 146 та 365 Кримінального кодексу України – незаконне позбавлення волі та перевищення влади або службових повноважень.

Пасажирів, які були на відпочинку, пересадили на інший транспортний засіб. До Полтави їх повезе самостійно колега затриманого водія.

Источник материала
loader
loader