Політв'язень Енвер Аметов схуд на 15 кг у російській в'язниці, у нього загострився гепатит B
Політв'язень Енвер Аметов схуд на 15 кг у російській в'язниці, у нього загострився гепатит B

Політв'язень Енвер Аметов схуд на 15 кг у російській в'язниці, у нього загострився гепатит B

У засудженого на 13 років ув'язнення кримськотатарського активіста Енвера Аметова дуже погіршився стан здоров'я. Чоловік схуд на 15 кг, у нього загострився гепатит B. Зараз Аметов перебуває у в'язниці №2 Єльця Липецької області РФ.

Про це «Кримській солідарності» повідомила його дружина Галина Шевчук, передає Укрінформ.

Зазначається, що Енвер Аметов вперше зустрівся із сім'єю за п'ять з половиною років на тривалому побаченні.

За словами Галини, чоловік схуд на 15 кілограмів. Після прибуття в Єлець у нього взяли аналізи, які показали загострення гепатиту B.

«Потім через якийсь час він повідомив мені телефоном, що йому призначили пити препарат "Сілібінін" (підтримуючий препарат при хронічних патологіях печінки - КС). Після курсу ліків йому знову мали призначити аналізи, але так нічого й не було. Коли я побачила його на побаченні, білки очей у нього були просто жовтого кольору з судинами, що лопнули», - розповіла Галина Шевчук.

Вона також зазначила, що з моменту взяття під арешт, ще в СІЗО Новочеркаська, в Енвера посилилися напади болю в шлунку. Йому робили уколи, оскільки пігулки не допомагали. Також загострилися проблеми із зубами та впав зір. Кримський активіст також розповів про вогкість у камері.

27 березня 2019 року вКриму у мікрорайонах Кам'янка та Строганівка Сімферополя одночасно пройшли наймасовіші обшуки у будинках кримських татар. Через величезний обсяг матеріалів правоохоронці безпрецедентно розділили кримінальну справу із 25 учасників на п'ять п'ятірок підсудних. Майже всі затримані були громадянськими журналістами чи громадськими активістами.

24 листопада 2022 року Південний окружний військовий суд визнав кримськотатарських активістів, серед яких був Енвер Аметов, винними у терористичній діяльності та спробі захоплення влади. Енвера Аметова та Яшара Муєдінова засудили до 13 років колонії суворого режиму, а цивільних журналістів Руслана Сулейманова, Рустема Шейхалієва та Османа Аріфмеметова – до 14 років. 4 роки терміну політв'язні проведуть у в'язниці, а потім ще один рік їх буде обмежено у свободі пересування.

У лютому цього року апеляційний військовий суд у Власисі не змінив вироку учасникам справи. Підсудні протягом усього процесу не визнавали себе винними та заявляли, що вважають своє переслідування політичним.

Фото: Кримська солідарність

Теги по теме
Крым
Источник материала
loader
loader