Google представила ШІ GameNGen, який може створювати ігри, але поки що відтворює лише Doom
Google представила ШІ GameNGen, який може створювати ігри, але поки що відтворює лише Doom

Google представила ШІ GameNGen, який може створювати ігри, але поки що відтворює лише Doom

GameNGen, розроблений командою колишніх і нинішніх співробітників Google Research і Google DeepMind, – це передовий ігровий рушій, здатний створювати складні інтерактивні сцени з високоякісними візуальними ефектами.

Примітно, що GameNGen може імітувати ігровий процес Doom зі швидкістю 20 кадрів в секунду, зберігаючи при цьому пікове співвідношення сигнал/шум 29,4, що можна порівняти з якістю стиснення JPEG з втратами.

Як працює GameNGen

Процес створення GameNGen включав двоетапне навчання. Спочатку ШІ-агент проходив сесії гри Doom, кожна з яких ретельно записувалася. На другому етапі модель дифузії навчалася генерувати наступний кадр на основі послідовності попередніх кадрів і вхідних команд гравця.

По суті, GameNGen не створює гру з нуля; натомість він відтворює те, чого навчився із записаних сесій. Потім нейронна модель генерує послідовність кадрів, яка еволюціонує відповідно до взаємодій гравця.

Doom створений GameNGen: дивіться відео

Обмеження та потенціал

Попри свої революційні можливості, GameNGen все ще перебуває на ранніх стадіях розвитку і має ряд обмежень. Одним із суттєвих недоліків є дуже короткий проміжок пам'яті, який триває трохи більш як три секунди.

Крім того, існують помітні відмінності в поведінці між ШІ-агентом під час тренування та діями реального гравця. Ці проблеми свідчать про те, що хоча GameNGen є багатообіцяючою розробкою, вона далека від досконалості.

Це вже майбутнє розробки ігор?

Творці GameNGen оптимістично налаштовані щодо майбутнього застосування цієї технології. Вони передбачають, що з подальшим розвитком рушії на основі нейронних моделей, такі як GameNGen, зможуть значно знизити вартість і складність виробництва відеоігор.

Роблячи процес більш доступним, ці розробки можуть здійснити революцію в ігровій індустрії, відкриваючи нові можливості як для розробників, так і для гравців.

Теги по теме
Новости Google
Источник материала
loader
loader