Виявлено докази вживання коки європейцями ще в XVII столітті
Виявлено докази вживання коки європейцями ще в XVII столітті

Виявлено докази вживання коки європейцями ще в XVII столітті

Вчені знайшли докази того, що європейці вживали кокаїн ще в 17 столітті. Про це свідчать сліди цієї рослини щонайменше у двох муміфікованих людських мозках.

Науковці знайшли докази того, що європейці вживали коку вже в XVII столітті, задовго до того, як ця рослина стала популярною в XIX столітті.

За словами вчених, це відкриття кидає виклик усталеним уявленням про поширення коки в Європі, Popular Science.

Зокрема, дослідники з Міланського університету та фонду IRCCS Ca’ Granda виявили сліди вживання коки в муміфікованих мізках двох осіб, які померли в XVII столітті та були поховані в склепі лікарні Ospedale Maggiore в Мілані, Італія. Аналіз показав наявність активних компонентів коки, таких як кокаїн, бензоїлекгонін та гігрин.

Це відкриття змушує переглянути попередні уявлення про поширення коки в Європі, оскільки раніше вважалося, що її популярність зросла лише в XIX столітті, коли хіміки змогли виділити з рослини психоактивну речовину – кокаїн.

Науковці припускають, що жителі Європи XVII століття могли вживати коку через її здатність знижувати апетит, що було важливим у періоди голоду. Це може свідчити про те, що кока була дешевою та доступною серед бідного населення того часу. Проте дослідники поки не можуть точно визначити, наскільки поширеним було її вживання в Європі в ті часи та з якою метою вона використовувалася.

Раніше повідомлялося, що міжнародна група вчених провела новий генетичний аналіз, який спростував популярний міф про Каспара Хаузера.



Теги по теме
Европа исследование ученые
Источник материала
loader
loader