Заборона УПЦ МП: Епіфаній готовий до діалогу з Онуфрієм, а вірян закликає відкинути «російське ярмо»
Заборона УПЦ МП: Епіфаній готовий до діалогу з Онуфрієм, а вірян закликає відкинути «російське ярмо»

Заборона УПЦ МП: Епіфаній готовий до діалогу з Онуфрієм, а вірян закликає відкинути «російське ярмо»

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній закликає вірян Української православної церкви Московського патріархату відкинути "російське ярмо" та приєднуватися до ПЦУ.

Про це митрополит Київський і всієї України заявив в ефірі загальнонаціонального марафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Закон дає можливість всім релігійним структурам, які ще не зробили цього повністю, зараз звільнитися від контролю Москви. І ми зі свого боку знову й знову закликаємо всіх православних в Україні, які ще цього не зробили, відкинути нарешті це російське ярмо", - сказав предстоятель ПЦУ.

Він також підкреслив, що ПЦУ відкрита до діалогу, зокрема, із главою УПЦ МП Онуфрієм.

"Ми відкриті до діалогу без передумов, і про це було сказано у моєму зверненні до митрополита Онуфрія і тих, хто перебуває з ним. Україна - демократична держава і пишається високими стандартами свободи совісті. Але агресор не повинен мати можливості використовувати нашу свободу проти нас самих", - сказав митрополит Епіфаній.

За його словами, кожна громада, згідно з українським законодавством,має можливість змінити свою юрисдикцію. Він зазначив, що ПЦУ готова до єднання "в цей непростий час випробування війною, коли агресор намагається нас знищити".

"Ми відкриті, ми протягнули нашу руку митрополиту Онуфрію, єпископату і духовенству із закликом розпочати діалог без попередніх умов", - сказав Епіфаній.

Крім того, він зазначив, що практично щодня відбувається приєднання громад в областях до Православної церкви України.

Епіфаній висловив сподівання, що новий закон і надалі спонукатиме громади долучатися до ПЦУ.

Як повідомлялося, Верховна Рада 20 серпня ухвалила закон «Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій», що забороняє діяльність в Україні релігійних організацій, пов’язаних з Російською Федерацією.

Теги по теме
УПЦ МП
Источник материала
loader
loader